Verhuis(2)

Voila, we wonen hier nu een week. Mijn oude huisje, dat ik samen met mijn papa, mama en af en toe een stel vlijtige helpers heb gerenoveerd, is vrijdag verkocht. Bij het ondertekenen van de akte kon ik het nog droog houden maar toen de kopers vertrokken en ik alleen achter bleef voor het ontvangen van de cheque kwamen de tranen. De notaris moest erom lachen, die had me 7 jaar eerder ook al eens tranen zien laten toen ik het kocht. Ondertussen zat ik er al voor de derde keer, ook de koop van de grond van ons huidige huis deed hij. Tranen dus.
Het waren een hele boel gemengde gevoelens. Afstand doen van het laatste stukje “ik” om volledig “wij” te worden was voor een vrijgevochten ziel als ik toch even slikken. Niet dat ik niet de rest van mijn leven bij mijn lief wil blijven maar toch, het pikte. Ook afscheid nemen van een andere toekomst die ik voor ogen had toen ik het kocht. Ik was overtuigd dat de man van mijn dromen niet bestond en dat ik maar beter goed voor mezelf kon zorgen. Het huisje was ook aldus gebouwd en niet voorzien op man en twee kinderen. Afscheid nemen van ‘mijn’ dorp, mijn groene dorp waar ik nog steeds zo van hou. Afscheid van mijn vogeltjes in de nestjes rondom het huis en onder de dakpannen, van dicht bij mama en papa wonen.
Gelukkig had de koopster aka mijn vroegere buurvrouw, die het huis kocht voor haar moeder, gezorgd voor champagne en hapjes, had mijn mama ook nog een flesje koud staan en mijn broer nog wat pintjes. Gelukkig dat ik niet moest rijden toen. Het nam de scherpe kantjes van het verdriet weg.
Nu is het tijd om van het ‘nieuwe’ huis een thuis te maken. Doos per doos wordt weggewerkt, lamp voor lamp geïnstalleerd, foto’s worden omhoog gehangen en zo voelen we ons hier steeds beter en beter in ons sas. Maar het is toch even wennen, meer dan ik had gedacht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s