Vakantie

Het is alweer voorbij, 2 weken Spaanse zon.

Dit jaar gingen we voor de nostalgie reis. Dwz dat mijn ouders, mijn broer en zijn eega en mijn eega, zonen (geboren en ongeboren) en ikzelf naar het zuiderse Nerja trokken waar mijn broer en ik toch wel enkele belangrijke stappen in het volwassen worden hebben genomen.
De studio waar we vroeger verbleven was voor een troep van 7 net iets te klein (je kon er vroeger al amper slapen met 4) dus zochten we (en vonden) een geweldig huisje op een bergflank met privézwembad, a room with a view, 400m van het strand (of op 20 m maar dan moest je de verticale verplaatsing er ook bijnemen, van zeeniveau naar het huisje was ongeveer 100m) en de weg naar beneden kwam vlak uit aan onze favoriete strandbar AJO waar je voor 6 euro Paëlla a volonté kon eten.

We hebben daar gedaan wat we altijd deden: een hele dag hangen op het strand, paëlla en salade AJO eten zodat we er voor de komende 10 jaar weer tegen kunnen, alle kleine winkeltjes met prulletjes bezocht, bij de Bar Rodondo tapas gaan eten, naar El Pata Negra voor onze chique avond uit (waar Daan, die al een hele week braaf om 20h was gaan slapen uiteraard geen oog wou dichtdoen waardoor we altijd met 5 aan tafel zaten ipv met 6), ontbijt met spek en eieren, naar Frigiliana, naar Granada, naar de Cuevas de Nerja. Nostalgie all-over 🙂

Op reis gaan met familie is gezellig maar ook altijd een beetje een risico. Je ouders zijn nog steeds jouw ma en pa die jou al 30 jaar kennen. Maar ik hebt nu zelf een gezin, een echt gezin met man en vrouw en kind en baby onderweg. In dat nieuwe gezin, mijn eigen gezin, heb ik mijn eigen persoonlijkheid verder kunnen ontwikkelen op de manier dat ik dat zelf wou en daar zitten al eens wat kantjes tussen die mijn ouders niet onmiddellijk leuk vinden. De onvermijdelijke dag zonder woorden is er zeker geweest maar, in vergelijking met 2 jaar geleden (frankrijk, Daan 8 weken, ik helemaal op van de stress van het nieuwe moederschap), was deze verlof “a walk in the park” waarvan iedereen echt heeft genoten. Het Spaanse huisje, overvloedige drank (niet voor mij) en eten, de nostalgie en Daan hebben daar zeker toe bijgedragen.

Dat Daan van water hield, dat wisten we al maar dat het zo’n waterkieken was… geen zwembad of zee te koud of te warm of hij zat erin. In bad gaan ho maar, maar de zee en golven en springen van de kant in het zwembad. Hij moest en zou erin zitten. Bij wijlen kwamen we ogen tekort om onze vent permanent in het oog te houden. Vorig jaar in Frankrijk sprong die er zonder boe of ba in, zonder bandjes met ons nog aan de kant. En denkt ge dan dat hij ne schrik opdoet. In geen geval. Direct eruit en terug erin. Conclusie: maken dat die zelf kan zwemmen!

Onze terugkomst was jammer genoeg in mineur daar ik de laatste dagen veel last had van mijn buik. Bij thuiskomst hebben we dan ook niet geaarzeld om even naar de monitor te gaan en daar bleek dat mijn pijnlijke buik, regelmatige harde buiken waren. Harde buiken op 30 weken bij een tweede zwangerschap is zeker niet abnormaal maar wel als ze pijnlijk en regelmatig zijn. Dus weeënremmers, die zorgden ervoor dat de harde buiken niet meer regelmatig kwamen maar ik bleef maar pijn hebben. Eindconclusie: bekkeninstabiliteit en een baarmoeder die mijn blaas verpletterd en dus bij “aandrang” een extra dimensie geeft aan de constant zeurende pijn. Rust en kalmte zullen mij redden. Waarschijnlijk heeft de laatste trip naar het Alhambra het hele zootje wat geforceerd. Een weekje rust zou het allemaal wat moeten verhelpen.
Nietemin was het toch even schrikken. 30 weken is echt nog te vroeg. Jammer genoeg heb ik dus wel een voorsmaakje gekregen van wat mij over 10 weken voor de tweede keer te wachten staat. Ik ga toegeven dat ik het toch wel wat vergeten was. Maar je lichaam vergeet dat niet!

nog een paar kiekjes

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s