Brussel

Ok, ik ga hier even heel kort door de bocht gaan en zeer ongenuanceerd een stelling poneren. Er zijn andere mensen die meer over dit topic weten om de nuances erin te brengen.
Ik ga even lekker gewoon burger tussen vier muren zijn die zijn mening ventileert over heel dat gezeik over Brussel.

Ik vind dat NV-A en CD&V gelijk hebben om het punt over Brussel te herzien, meer nog, ik vind heel die geldstroom naar Brussel ONGEHOORD. Ik word compleet onnozel van het korte termijngeheugen van onze politici en de hypocrisie die journalisten aan de dag leggen.

volgt u even mee:
Wij (gewone hardwerkende Vlamingen) moeten 500miljard miljoen (sorry foutje, komt door frustratie) ophoesten voor Brussel omdat we daar gaan werken (dat is het grove ongenuanceerde  uitgangspunt) Want wij werken in Brussel, maken gebruik van hun faciliteiten maar betalen geen belastingen in Brussel.
1. is er niet zoiets als een vestigingsbelasting en grondbelasting in Brussel voor bedrijven waarmee dit wordt gecompenseerd. Dat is in alle steden en gemeenten zo dus dan moet Brussel zijn heffingen maar herzien. Niet komen zagen achteraf dat de bedrijven uit Brussel wegtrekken, dat is dan goed voor de infrastructuur die dat niet zo zwaar meer wordt belast door al die pendelaars die daar komen werken en ’s middags hun geld over de toonbank van de Nieuwstraat laten rollen.
2. er is lange tijd een politiek geweest om lage vestigingsbelastingen te heffen om al die bedrijven naar Brussel te lokken, hadden ze daar maar twee keer over moeten nadenken om dit aldus te regelen
3. dat de europese unie gevestigd is in Brussel daar rept ook niemand met een woord over, maar al die europees ambtenaren betalen ook geen belastingen, en volgens mij de europese unie voor haar gebouwen in Brussel heeft ook een speciale regeling. Daarnaast zijn al de kosten voor de veiligheidsmaatregelen (politiekonvooien, afsluiting schumanplein etc) gewoon voor de, jawel, gewone belastingsbetaler. Dat ze van die pot eens geld gaan halen, uiteindelijk is dat ook “ons” geld.
4. veel immigranten die niet werken in Brussel die veel kosten voor de OCMW’s en die geen belastingen betalen, opnieuw, had de PS twee keer over moeten nadenken voor al die regularisatie acties ed om snel stemmen te halen. (jawel, onze genaturaliseerde immigrant is een PS stemmer…) Opnieuw, waarom moet het ene landsdeel opdraaien voor al de foute keuzes van de andere.
5. ah ja, de NATO, die hun terrein belastingvrij krijgen… duizenden medewerkers met internationaal statuut…, geen probleem we hebben in Vlaanderen nog wat onnozelaars zitten die dat wel zullen ophoesten…

Opnieuw, ik had geen zin in nuances, vooral omdat nuances de kern van mijn boodschap zouden verloren doen gaan. Maar ik heb er ondertussen de pest in dat wij “vlamingen” alles maar blijven pikken van de Waalse politici, de arrogantie waarmee zij goochelen met ons belastinggeld is gewoon grotesk. ’t is hoog tijd dat we voet bij stuk houden. Nee, ik ben geen separatist maar een realist. Als twee mensen in een huwelijk met een kind constant ruzie maken dan moeten ze uiteen gaan. En laat de jeugdrechter dan maar bepalen waar het kind moet wonen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s