slapen

U denkt misschien soms, amaai het is alweer lang geleden dat we hier op deze blog nog iets nieuws hebben gelezen en u heeft geen ongelijk. U ziet, wij hebben een babietje (dat wist u al) van 17 maanden (had u kunnen weten) dat moeilijk slaapt (hebben we het al eens over gehad). Maar in plaats van dat er verbetering komt in het verschrikkelijke slaapritme van Daan, wordt het alleen maar erger. Ondertussen zijn we alweer 40 minuten verder en het hysterische gehuil wordt er niet minder op. Nog een 20 tal minuten en hopelijk geeft hij het dan op… voor een uurtje op 3, 4 en dan starten we opnieuw. Daan wordt namelijk nog elke (ELKE) nacht wakker, voor pap. Het kind heeft een rare spijsvertering. Het vervelende is dat we hem daarna NIET meer in bed krijgen met nog meer hysterische taferelen maar dan om 3 of 4 uur ’s nachts. Ne mens is dan al wat (minder) toleranter. Na een half uur tot uur zijn wij het meestal wel beu en geven het dan op. Dan nemen we Daan op in ons midden waar hij dan onmiddellijk de slaap aanvangt. Doorzetten zegt u, tja, maar ondertussen zijn we wel al 17 maanden aan de waggel. Dus als u hier niet altijd iets nieuws leest, dan is het omdat ik u niet elke keer wil lastig vallen met mijn gezaag over slaap en moe zijn 😉

Advertenties

4 gedachtes over “slapen

  1. Ik ken het gevoel jammer genoeg.
    Misschien eens vermelden bij Kind en gezin. Die hebben privésessie voor ouders moet moeilijke slapers. Bij ons gaat het sinds dan veel beter met Vic … Helaas pindakaas heeft het op Liv niet veel indruk gemaakt. Maar desalnietemin nen aanrader.

  2. Heel herkenbaar, hier een dochter van 14 maanden die moeilijk inslaapt en elke nacht nog 3 à 4 keer wakker wordt. Alleen kiezen wij ervoor om ze bij ons te laten slapen, anders zouden we zelf niet kunnen functioneren.
    Heel veel sterkte toegewenst!

  3. Mijn nicht heeft ook goede ervaringen met de raad van zo’n slaapspecialist. Thijs heeft ook periodes gehad dat hij bijna altijd tussen ons lag hoor.

  4. Ondertussen is er beterschap. Papa past de kordate methode toe: neerleggen, wegwandelen en wachten. Neerleggen, wegwandelen en wachten. Waar dat eerst drie kwartier kon duren zijn we ondertussen zo ver de Daan zich spontaan terug neerlegt wanneer hij mij ziet afkomen. Vijf à tien minuten is ondertussen eerder de regel.

    Jammer genoeg wordt Daan ’s nachts wel nog steeds consequent wakker voor een tweede lading pap (en ja, we dikken zijn papje al aan…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s