bouwperikelen

Jahaa wij gaan bouwen. Maar dat wisten jullie al. Met het zwanger zijn van Daan werd ook de nood voor een groter huis prangender en dus gingen wij op zoek naar iets leuks om te renoveren. Dat liep uit op een sisser toen plots de gemeente Bornem ons contacteerde met de vraag of we nog steeds geïnteresseerd waren in een bouwgrond. Ik stond ondertussen al 10 jaar op de lijst voor kans te maken op een grond uit een verkaveling. Wij naar de informatiemeeting, daar werd meer informatie verstrekt over de verkaveling, wat de voorwaarden waren etc. Koen en ik beslisten dat het wel iets voor ons was en na nog een spannende week (ze gingen gewoon de lijst afbellen en wij stonden niet bepaald op de eerste plaats) was het op 19 juni zover, de grond werd ons toegewezen. Op 22 december hebben we dan de grond officieel gekocht alsook het krediet getekend. Wij waren ondertussen met de architect al rond met de plannen en dus werd kort daarop de bouwaanvraag ingediend. Na nog wat overenweer gediscussieer oa rond dakbedekking, kroonlijsthoogte en het begrip kangeroewoning.
Jahaa, wij zijn mee met onze tijd, wij bouwen een kangeroewoning. Zo dachten wij toch. Zo was het ons toch verteld dat we op het stuk grond een kangeroewoning moesten zetten. Bleek dat een kleine verspreking van de gemeente… Wij bouwen helemaal geen kangeroewoning zo blijkt, maar 2 woningen… weliswaar met elkaar verbonden maar voor de rest gescheiden, dus 2 ingangen!
Hmmmm, dat was even een domper op de vreugde. Gelukkig zijn we slimme mensen, waren onze plannen er al op voorzien en kunnen we mits een kleine aanpassing en niet teveel kosten verder. De buren zijn minder happy want die hadden dat niet voorzien…
Maar toch, wat een kleine interpretatie van een woord niet kan betekenen. We zijn weeral wat wijzer en nog meer op onze hoede. Nooit iets tekenen voor werkelijk alle kleine lettertjes gelezen zijn.
Als alles dus goed gaat dan wordt onze bouwaanvraag volgende week goedgekeurd en kunnen we starten met den bouw. Een maand later dan gepland. Voor nen bouw valt dat al mee. Maar als ik er even bij stil sta, zijn we al bijna een jaar bezig. De tijd vliegt nogal!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s