Avatar

Ik heb hem gezien en … hij is fantastisch!!!
Gisteren mocht ik op uitnodiging van Nieuws.be (in ruil voor een persberichtje) naar de voorvertoning van Avatar gaan, in 3D! en het was echt de moeite!!!

Hierbij het bericht:
Vandaag had ik het voorrecht om op uitnodiging van Adobe voor Nieuws.be de nieuwste telg van James Cameron te gaan bekijken, in 3D. Adobe had gezorgd voor een mooie ontvangst met lekkere hapjes en drankjes en woordje over de film. Allemaal heel leuk maar overbodig. Hadden ze gewoon voor de film gezegd “deze film is mede door onze producten werkelijkheid geworden”, dan had dat ruim voldoende geweest.

De film duurt 2 uur en half en geen minuut verveel je je, heb je zin in een drankje of een hapje of overweeg je toch maar een sanitaire stop in te lassen. Van begin tot einde is de film sterk, ijzersterk.
Aan de 3D technologie moet je wel even wennen. De eerste 5 minuten denk je dat je 2 uur en half niet gaat uitzitten met dat brilletje. Je ogen en hersenen moeten wennen aan het samengesteld beeld. Maar zodra je daar voorbij bent, ben je helemaal mee. Dan wordt de film echt, tastbaar. Het verhaal is plain cut, mensen maken eerst hun eigen planeet kapot en dan de volgende. De wezens die daar wonen worden afgeschilderd als minderwaardig dus wegwerpbaar. Maar de manier waarop het gebracht wordt is gewoon WAUW. Ook het eerste woord toen de film gedaan was. WAUW! Ik was zelfs een beetje slechtgezind toen de lichten al aangingen tijdens de aftiteling. Ik was nog niet klaar om de wondere wereld die James Cameron heeft gecreëerd te verlaten. Ik wou nog even in zijn prachtige natuur vertoeven.

De film heeft echt alles, spanning, avontuur, een prachtig decor, ijzersterke acteurs, romantiek, actie en een grandioze vechtscene. Alleen daarom al is hij absoluut de film van het jaar en van de komende jaren en als je het mij vraagt kan 3D de bioscoop ervaring zeker nieuw leven inblazen.
Leve James Cameron, Leve Avatar, Leve 3D!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s