Jawel dames en heren, ik heb mij gewaagd aan een bak experiment. Hazelnotenbrood…
Ik heb namelijk van mijn moeder enorm veel lekkere verse hazelnoten gekregen en vond het een beetje jammer die allemaal gewoon naar binnen te spelen.
Receptje
* 125 g bloem (tarwebloem)
* 125 g bloem (roggebloem)
* 0.5 dl melk (halfvol)
* 1 dl water
* 20 g gist
* zout
* 10 g boter (bakboter)
* 130 g hazelnoten
De gist oplossen in een weinig lauw water.
De bloem, samen met de melk en drievierde van het water met de gist, de boter en het zout tot een soepel deeg kneden. Indien nodig nog wat water toevoegen. Kneden tot het deeg goed loslaat van het werkvlak.
Onder een doek een half uurtje laten rusten en er vervolgens voorzichtig de gehakte noten onderkneden.
Nogmaals een half uurtje laten rusten en vervolgens een bol vormen met het deeg.
Op een beboterde bakplaat leggen en nog 45 minuten laten rijzen onder een doek.
Tenslotte in 30 minuten bakken in een hete oven van 225 graden
het resultaat:
en het smaakt overheerlijk!!!
extra tip: rooster de hazelnoten eerst voor ze te vermalen, maakt het nog lekkerder
Klinkt heerlijk. Ga ik eens proberen.
En het rijmt nog ook!