hazelnotenbrood

Jawel dames en heren, ik heb mij gewaagd aan een bak experiment. Hazelnotenbrood…
Ik heb namelijk van mijn moeder enorm veel lekkere verse hazelnoten gekregen en vond het een beetje jammer die allemaal gewoon naar binnen te spelen.

Receptje
* 125 g bloem (tarwebloem)
* 125 g bloem (roggebloem)
* 0.5 dl melk (halfvol)
* 1 dl water
* 20 g gist
* zout
* 10 g boter (bakboter)
* 130 g hazelnoten

De gist oplossen in een weinig lauw water.

De bloem, samen met de melk en drievierde van het water met de gist, de boter en het zout tot een soepel deeg kneden. Indien nodig nog wat water toevoegen. Kneden tot het deeg goed loslaat van het werkvlak.

Onder een doek een half uurtje laten rusten en er vervolgens voorzichtig de gehakte noten onderkneden.

Nogmaals een half uurtje laten rusten en vervolgens een bol vormen met het deeg.

Op een beboterde bakplaat leggen en nog 45 minuten laten rijzen onder een doek.

Tenslotte in 30 minuten bakken in een hete oven van 225 graden

het resultaat:
brood

en het smaakt overheerlijk!!!

Advertenties

3 gedachtes over “hazelnotenbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s