(ge)fles(t)

de ene fles is de andere niet…
Vandaag zijn we naar de kinderarts geweest. Kwestie van alles eens te laten controleren en wat advies te krijgen. De kinderarts heeft ons verteld dat we niet het makkelijkste baby’tje hebben. Daan is inderdaad overgevoelig voor prikkels en een zeer nieuwsgierig ventje. Dat wil zeggen dat hij dan ook snel overprikkeld is of aan de andere kant snel verveeld is en dus steeds nieuwe prikkels wil. Eénzelfde houding te lang is dus niet genoeg. Bij Daan wil dat zeggen dat hij elke 5 minuten iets anders wil… Vermoeiend vooral voor mama en ook wat voor papa. Daarnaast heeft hij veel last van krampjes van de vele lucht die hij hapt tijdens het eten. We hebben de raad gekregen een andere fles te gebruiken. Wij dachten dat we er goed aan hadden gedaan de flesjes van Avent te gebruiken omdat die vertellen dat deze ideaal zijn om te switchen tussen borst en fles, ons aangeraden door de lactatiedeskundige van het ziekenhuis. Maar blijkbaar is de speen niet geschikt voor alle kindjes, zeker niet voor onrustige gulzige drinkers zoals Daan met een klein mondje en ingetrokken onderlipje. Dus kregen we het merk Dodie mee of Dr. Browns. Die Dr. Browns zijn splinternieuw met speciaal ventiel in ter voorkoming van krampjes etc.
Maw, de ene fles is de andere niet en de ene baby is de andere niet. Dus thumbs up voor Dodie en Dr. Brown. We zijn beide flessen aan het proberen en aan het kijken welke de beste is.

We hebben ook advies over de fopspeen gekregen omdat ons ventje ook daar niet altijd even gelukkig met is. Vandaag gebruiken we de Difrax combi, je moet op een gegeven moment kiezen en die platte tutten die speekt hij gewoon terug uit. Van de kinderarts kregen we het advies van een oldfashion speen te gaan halen omdat dat voor baby’tjes als Daan goed in de mond zou worden genomen en het die zijn die ze in het ziekenhuis gebruiken bij prematuurtjes of echt ontroostbare babies.

Het ziet er niet uit maar hier een fotootje van Daan met old fashion speen (90 cent bij de bandagist)

old fashion fopspeen

Advertenties

4 gedachtes over “(ge)fles(t)

  1. Heeft die tut een merk? Ik zou ze ook willen proberen voor Ada, misschien dat ze dan langzaam begint te wennen aan een tut en dus ook aan een fles.

  2. Dit is ook de enige tut die ons zoontje Bas wil aannemen. Heb al verschillende geprobeerd difrax, MAM, Nuby…deze wil hij wel…het is misschien een grappig zicht, maar dat kunnen we ons niet aantrekken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s