JEP

Beste,

Ik heb er stilaan mijn buik van vol, van al dat links ethisch verantwoord denken.
Ik ben persoonlijk heel opgetogen over de campagne van het nucleair forum. Het stemt je tot nadenken.
Iedereen wil wel leven in Utopia, maar daar we daar nog een heel eind van zijn verwijderd, moeten we het tot die tijd redden met de middelen die we hebben.
Op de baricades staan roepen dat iedereen maar “milieuvriendelijke” energie moet gebruiken is 1 ding, jammer dan wel dat steunmaatregelen als subsidies voor zonnepanelen worden afgeschaft. Volgens mij is dat ook misleidende reclame.
Wat al die links ethisch verantwoorde denkers er ook niet bij vertellen is dat de huidige maatregelen die zijn genomen om ons te voorzien in die zogenaamd “groene” energie niet voldoende zijn om 10% van onze bevolking van energie te voorzien.
Daarnaast denk ik, is deze winter eens te meer gebleken dat totale afhankelijkheid van buitenlandse energiebronnen (gas uit rusland, olie uit saoudi arabie) niet onmiddellijk iets is waarvoor we moeten staan springen in het voordeel van het afbouwen van onze eigen energie voorziening. Integendeel, ik voel mij persoonlijk veel geruster met een overgeregelementeerde kerncentrale in Belgie dan ergens een in Rusland waar we niet eens het fijne van weten.
Dus voor u mee op de kar springt van al die milieuactivisten, hoop ik dat gewoon normaal denken de bovenhand zal nemen voor er een soort heksenjacht wordt gestart tegen een campagne die naar mijn mening zich zeer neutraal opstelt en absoluut niet misleidend is. De objectieve lezer zal oordelen of deze campagne tot doel heeft de onverschilligheid bij de burger weg te nemen eerder dan het promoten van nucleaire energie. Het dogmatische en eenzijdige verwerpen van nucleaire energie zoals partijen als Groen lijkt mij een geval van de pot die de ketel verwijt.

MVG

Dewi Van De Vyver

http://standaard.typepad.com/marketingblog/
http://www.groen.be/actualiteit/Nieuwsflash-vecht-mee-tegen-kernenergie_886.aspx
http://www.nuclearforum.be/nl

Advertenties

3 gedachtes over “JEP

 1. De campagne gaat uit van het nucleair forum en is dus per definitie niet neutraal. Dat heeft hun woordvoerder ook met zoveel woorden gezegd.
  Wat ze wél doet, is de schijn van oprechtheid en wetenschappelijkheid wekken, in de stijl van een overheidscampagne. Zeer geraffineerd, dezelfde methode die ook gebruikt wordt door de Intelligent Design lobby.

  Dat de huidige groene energieproductie niet aan de behoefte kan voldoen, klopt. Dat is ook logisch als er amper in geïnvesteerd wordt en er geen rekening wordt gehouden met de kost aan milieu en samenleving van kolen- en andere centrales.
  Als je ziet wat er in Duitsland, en nu ook in de VS, mogelijk is qua groene energie, wordt duidelijk dat dit weldegelijk een zeer haalbare piste is.

  Hernieuwbare energie is geen zaak van ‘milieu-activisten’ maar noodzaak. De opwarming van de aarde is een vaststaand feit, we kunnen geen steenkool blijven stoken. Wij en onze kinderen zullen binnen hooguit veertig jaar zonder aardolie vallen. Onze kinderen en kleinkinderen vallen binnen tachtig jaar zonder uranium (sneller als de Chinese groei doorzet). Ook kernenergie gebruikt een fossiele, niet-hernieuwbare brandstof.

  Dan heb ik het nog geeneens over de risico’s van kernenergie. Niet alleen het risico op een catastrofaal ongeluk (kerncentrales zijn niet verzekerbaar), maar ook het kernafval en de verspreiding van nucleaire wapens en ‘dirty bombs’.

  We moeten niet alle centrales onmiddellijk sluiten, maar het moge toch duidelijk zijn welke richting we uitmoeten, willen we als hoogtechnologische beschaving blijven bestaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s