middenbaanvakplakkers

We beginnen woensdag. Ik moet ’s ochtends naar Waver en ’s middags naar Halle. Dat is twee keer over de ring maw, mijn portie aanschuiven op de baan krijg ik wel binnen voor deze dag. Het verkeer is letterlijk hel, toch geraak ik vlotjes op de eerste bestemming. Hoewel de A12 over 3 baanvakken beschikt zijn er maar 2 in gebruik. Het linker en het midden. Een occasionele vrachtwagen op het rechter baanvak is een makkelijk te vermijden object. Tijdens mijn relatief vlotte tocht verbaas ik mij over de midden en linkerbaanvakplakkers. Na grondige analyse kom ik woensdag tot de volgende conclusie:

Er is het type dat zich links plaatst en hard rijd zonder meer, ongeacht welk type auto. Ik geef eerlijk toe dat ik daar over het algemeen toe behoor, afgezien van een zeer sporadisch gevoel van eens trager te rijden en dan durf ik al eens het middenbaanvak nemen of zelfs het rechter. Maar meestal rij ik gewoon snel op de autostrade, op welk baanvak dan ook.

In de categorie mannen onderscheid ik 3 verschillende types:
a. ik rij met vrachtwagen/zware bestelwagen,dus ik rij op het rechterbaanvak zonder mijn mannelijke status kwaad te berokkenen,mijn zware wagen spreekt voor zich, ik ben nen echte vent
b. ik ben vader van 37 kinderen, sinds mijn vrouw eens is meegereden en heeft zitten gillen in mijn oor wat voor een onverantwoorde chauffeur ik ben, ben ik een mietje geworden met een station wagen ipv chique sportwagen. Ik hoor eigenlijk rechts te rijden want ik durf niet harder dan 110 maar om mijn mannelijkheid toch wat in ere te houden stationeer ik mezelf op het middenbaanvak en occasioneel zelfs op het linker waar ik aldus het hele verkeer in de war stuur en boze flikkerende directiewagens achter mij krijg
c. ik heb een penis van 1cm en heb daarom mij een gigantische wagen gekocht met veel opties om te compenseren. Ik durf eigenlijk niet hard rijden, heb al mijn geld in deze auto gestoken en heb een panische angst dat er iemand gaat tegen zitten en ik had niet niet genoeg geld om een handenvrije kit te laten installeren in mijn wagen waardoor ik, als ik bel om belangrijk te doen, een gevaar ben voor alle andere weggebruikers. Ik rij links omdat dat stoer is en trek mij niets aan van al de rest. ps voor pinkers had hij ook geen geld meer

In de categorie vrouwen heb je:
a. ik rij traag en onverantwoord, ik weet dat, ik zet mij rechts en vlam mij maar voorbij, I could not care less
b. ik rij traag en onverantwoord, ik ben daar zelf niet vanop de hoogte, rij alleen op de baan, ik kom de autostrade op en plaats mij op een baanvak en kom daar niet meer af ongeacht hoe hard ik rij, ik aan het telefoneren ben, ik aan het eten ben, mij aan het schminken ben. Pinkers? lichten? que?

de categorieën bij de mannen b en c en bij de vrouwen b zijn LEVENSGEVAARLIJK. Ze houden het verkeer op, houden geen rekening met andere chauffeurs op de baan. een merde.

Gisteren echter, moest ik mijn analyse een beetje finetunen. Er is namelijk nog de categorie “ik zal ze eens een lesje leren”, van die zelfverklaarde moraalridders die vinden dat wanneer iemand harder rijdt dan zij, dit overdreven snelheid is. Zo kwam ik gisteren een debiel in hemelsblauwe toyota prius tegen (of all colours and cars) die vond dat hij mij maar de pas moest afsnijden door 80!!! per uur te gaan rijden op het linkerbaanvak. Ik flits en flash en toeter omwille van de enorm gevaarlijke situatie die ontstaat (achter mij rijden er namelijk nog wagens die met normale snelheid naderen) en die man gaat niet opzij. Ik toeter nogmaals en hij zet zijn vier pinkers op en maant mij aan trager te rijden!!! Ik dacht dat ik ging doodvallen ter plekke. Wat en randdebiel. Zelfverklaarde moraalridders zouden beboet moeten worden en ter plekke hun rijbewijs moeten inleveren voor de rest van hun leven.

Advertenties

2 gedachtes over “middenbaanvakplakkers

 1. enfin … bijna moeder en …
  Wacht nog even tot juni of je discour iets of wat zal wijzigen.
  Misschien maakt het je binnenkort nog gelukkig om al die rustige zondagsrijders op de baan te zien.

  Kinderen op de wereld zetten geeft een onvoorstelbaar gevoel van geluk maar is tevens beangstigend .. want je tracht ze te beschermen tegen de boze harde buitenwereld die eigenlijk niet geschikt is voor een teer kinderlichaampje. Ook tegen hardrijders.
  Misschien was die moraalridder een bange papa. Eentje die hoopt dat je niet te hard rijdt en zo niemand in gevaar brengt.

  Ik weet het .. ik ben ook moraalridder aan het spelen maar …enige nuance, lieve schat is wel gewenst. Ik weet dat je dit geschreven hebt na een drukke en verschrikkellijk vervelende ochtendspits maar om ons nu allemaal direct een etiket op te plakken van bad drivers???

  Wist je dat het leven na 50 vraagt om een rustigere aanpak? Wel ik wist dat ook niet maar stel dit nu wel vast. Zo ook zijn er zaken die je nog zal ondervinden… met scha en schande.

  Dus stuur ik je dit berichtje en vraag om een nieuwe categorie aan te maken de BVVD’ers – Bewust verantwoordelijke en voorzichtige drivers!

  Toedeloe .. tot op de weg…

 2. Woh, miljaar, dilemma, Lieve is er ook bij.
  Ik dacht hier even een reactie te plaatsen om ook mijn ergernis even te spuien over dit lugubere onderwerp, want dat is het.
  Als ik de weg op kom – een geluk voor mij dat dat niet veel gebeurt- dan is het een, horror.
  Dewi, niet naar je moeder luisteren, Je hebt gelijk, volkomen gelijk. Het kan niet meer zijn en kan me dus ook eindeloos ergeren aan mensen die niet opletten in het verkeer, zo klopt enigszins je typering van de mensen die je allemaal vindt op die klote ( ook een tof woord dat ze uitgevonden hebben, zo zal ik het even benadrukken ) SNELWEG, zo noemen ze dat, grappig he.
  Toch een kleine aanpassing, allochtonen in te dikke bakken en vooral vrouwen, dan zeker auto’s waar er 2 -of nog erger- meerdere in zitten, dan is het helemaal gemaakt.
  Voor Lieve, evolueren lieveling, je kan het zeggen als we iets verkeerd doen maar we moeten dat zelf ondervinden, en luisteren doen we toch niet, ook al doen we zo ons best.
  Dus laat ons lekker hard rijden, opde plaatsen waar het hoord en laat die moraalridders in hun ijzeren ros maar oppassen voor een zwarte volvo v 70. ZIE DAT JULLIE UITERST RECHTS RIJDEN.
  NEM IK HEB GESPROKEN.

  gene schrik Dewi, ik ga niet op elk woord dat je schrijft reageren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s