zwemmen

Vroeger was ik altijd een beetje jaloers op van die meiden groepen. Vooral in richtingen zoals de latijnse kon je ze vinden. Ze hingen aan mekaar, wisselden hun vriendjes uit, deden alles tesamen, deelden hun kledij. Kortom je hoorde er bij of je hoorde er niet bij. Ik hoorde er niet bij. Met mijn afwisselend rode, blonde, zwarte, korte, carre, lange haren, televisie/politieke/carriere ambities, snowboard/baggy/converse kledij die afgewisseld werd met girly/madammige kostuums/… was ik niet echt stabiel materiaal voor een groep die vooral aan mekaar hangt omdat ze allemaal zo op elkaar lijken.

Ondertussen zijn we 10 jaar later. Vandaag ben ik gaan zwemmen met mijn beste vriendin die ik van het middelbaar ken, dus ondertussen ook al 10 jaar. In de ruimte met de haardrogers komen we een van de meisjes van vroeger in’t school tegen. Een echte dame met mooi blauw tricot truitje en bruin topje eronder. Een mooi kort kapseltje in koperbruin en zwarte laarsjes met bescheiden hiel. Wij in jeans en rood met oranje/rood met wit gestreept truitje, ik met pumps mijn vriendin met funky basketters. Zij 4 jaar getrouwd, 2 kindjes. Wij 10 jaar vogelvrij, lekker egoistisch kunnen zijn en preoccupied met onszelf, gezocht naar een carriere, huis, leven van onszelf. Het verhaal van de andere ‘van de latijnse’ is gelijklopend. Allemaal getrouwd en kindjes

Zonder waardeoordeel of haar leven af te wegen tegen het onze durf ik vandaag in retrospect te zeggen dat ik blij ben dat ik niet behoorde tot die van de latijnse. Niet omdat ik misschien niet gelukkig was geweest met dat leven, maar met wat ik weet vandaag, besef ik dat mijn wereld zo beperkt zou zijn geweest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s