Mathdropping

Jawel, wiskunde dropping. Met 5 gasten…

Hoe het allemaal begon:

Koen:”hey schat, het is dit jaar op 26 april Mathdropping van de Universiteit Antwerpen in Lille. Ik doe daar elk jaar aan mee met de vrienden van toen. Heb je geen zin om eens mee te doen.”

Ik:”dat lijkt leuk, zijn de wiskunde oefeningen moeilijk?”

Koen:”dat valt mee…”

Zaterdag 26 april: Ik in een dipje, doodop, na lang bad, toch up and ready voor de dropping.
Om 19h vertrekken we vanop het startpunt. De eerste rekensommen blijken door het enthousiasme van de kerels wat te snel opgelost te zijn en moeten worden overgedaan om de juiste coordinaten te bekomen om de richting te bepalen waarheen we moeten lopen. We vertrekken direct in de verkeerde richting maar worden tijdig geroepen door de organisatie dat er pijlen hangen in het begin en dat we moeten starten door die te volgen. Ik had toen moeten weten dat we nooit op bestemming gingen geraken. Een tijdje later bereiken we de eerste post. Daar krijgen we een appel en een tweede opdracht. Een uit plaaster gemaakte hoogte kaart + een schaakspel waar de oplossing ons getallen geeft dat de uren zijn in dewelke we moeten lopen. Het volgen van de hoogte kaart is een makkie. In het tweede gedeelte slagen we de bal totaal mis en moeten minstens een uur terug lopen om de derde post te bereiken. We zijn dan al 4 uur onderweg. Een sudoku en kleurenkaart leveren ons een pijltje trek op. Makkelijker dan dat kan het niet zijn. We lopen letterlijk bijna onmiddellijk fout en doen een drie kwartier over het ontdekken van deze fout en terugkeren. Tijdens het bestuderen van de legende herkennen we een autostrade die we over moeten. We gokken op een brug die we over moeten en belanden terug bij post 1. NOT GOOD. We blijken op de verkeerde brug gegokt te hebben en moeten een uur lopen om bij de juiste brug te komen. We dalen daar af in een natuurgebied en lopen onmiddellijk verkeerd. We keren terug naar het begin punt en lopen onmiddellijk weer verkeerd en na nog een uur verkeerd lopen heb ik aan de noodhendel getrokken. We were LOST. 5 mannen met “orientatie gevoel” en toch LOST. Gelukkig was er een noodenveloppe en terwijl de heren zich over de topografische kaart bogen heb ik het noodnummer gebeld en heb ik om hulp geroepen. We waren echt wel veel te ver afgedwaald. Na een heel eind terug wandelen kwamen we onze redder tegen die met ons naar post 3 reed. Na overleg bleek de moraal toch een beetje een kauw te hebben gekregen en hebben we er collectief de brui aan gegeven om 2 uur ’s nachts, 7 uur later. De voorlaatste ploeg was een uur en half voor ons aangekomen. Vanaf dat punt hadden we nog minstens 7 km moeten lopen aan 3 km/u en verkeerd lopen, we waren nooit aangekomen.

Spaghetti en pintjes zorgden bij aankomst voor een heropleving van moraal.

Ik moet zeggen, ik heb mij ongelooflijk geamuseerd, de sfeer was ongelooflijk maar het cliche dat vrouwen niet kunnen kaartlezen heeft een nieuwe betekenis gekregen, namelijk dat dit niet wil zeggen dat mannen dat daarom kunnen… 😉

 lees de versie van Koen

Advertenties

2 gedachtes over “Mathdropping

  1. Pingback: Lost « Random monkey muzings

  2. Pingback: Random monkey muzings » Blog Archive » Lost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s