St-Niklaas (2)

Dus St-Niklaas. Voorlopig nog geen fotootjes maar we zetten ze van zodra we er hebben online. Om jullie toch al een beetje een idee te geven. Het is in een klein straatje achter het station waar vroeger allemaal kleine werkmanshuisjes stonden in de rij. Vandaag zijn vele van de werkmanshuisjes gerenoveerd en per 2 genomen om grotere huizen te bekomen. Onze toekomstige woning bestaat dus eigenlijk uit 2 kleine huisjes die totaal gerenoveerd zijn. De architect die dit heeft getekend is ook de eigenaar en heeft ook een aantal andere panden in de straat gerenoveerd zodat de straat een beetje één stijl heeft.

Het is opgedeeld in 4 verdiepen waarvan 1 een half verdiep is. Al deze verdiepingen zijn opengewerkt zodat ze het gevoel geven allemaal aan mekaar te hangen. je kan tot helemaal in de nok kijken als je beneden staat. De keuken is het centrale punt van het huis. Door de hoge dakvensters baadt deze volledig in het binnenvallende daglicht. Er is een aparte ruimte voor televisie te kijken en een apparte ruimte die als bibliotheek kan worden ingericht. Helemaal boven heb je twee toffe kinderkamers en een grote open ruimte voor een bureau. Het stadstuintje heeft een vijver en de schuttingen zijn vervaardigd uit natuurlijke materialen waar uitsparingen in zijn gemaakt voor vogelnestjes.

Hoe we hier zijn terecht gekomen. Wel, één van Koen zijn medestudenten is een bruisende vrouw van 50. Een ongelooflijke madam die al ongelooflijk veel heeft gezien en meegemaakt. Samen met haar man en zoon reizen ze de wereld rond. Samen zijn ze nu op een punt gekomen waar ze verder willen en naar het buitenland willen trekken. Ze had dit al eens laten vallen bij Koen. Nadat Koen daar eens was langsgeweest voor een opdracht van de MBA had hij honderduit verteld over het huis en hoe het ook mij zou bevallen. Dit alles nog zonder er bij stil te staan dat dit misschien wel ons huis kon worden. Tot zondag, we zijn toen op de koffie geweest. Ik ben onmiddellijk verliefd geworden op het huis. De lichtinval, de structuur, de indeling, de ruimte, alles! en Koen ook. En toen de vraagprijs net in ons budget viel was de beslissing snel genomen en hebben we dezelfde avond nog laten weten dat we geïnteresseerd waren en de dag erna kregen we een positief antwoord. Ik ben dus nu super gelukkig.

Advertenties

Een gedachte over “St-Niklaas (2)

  1. Hey Dewi,

    Het klinkt echt veel belovend dat nieuwe huis van jullie! Ben o-n-g-e-l-o-o-f-l-i-j-k benieuwd!!! Nog eens een dikke proficiat aan jullie allebei.

    Groetjes,
    Haryanti

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s